07-03-2017: Η ΔΑΕΜ Α.Ε. συμμετείχε στο MWC 2017 παρακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις στον τομέα των «ευφυών» πόλεων

Η ΔΑΕΜ Α.Ε. συμμετείχε ως εκθέτης στο ελληνικό περίπτερο του Mobile World Congress 2017, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.  Σκοπός της εταιρείας ήταν να παρακολουθήσει τις νέες τάσεις στον τομέα των «ευφυών» πόλεων αλλά και ως Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης & Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων να διερευνήσει συνεργασίες, να αξιολογήσει παρόχους και προϊόντα Πληροφορικής και εν τέλει να επιλέξει και να υλοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες που διευκολύνουν τη λειτουργία των δομών του Δήμου Αθηναίων και βελτιώνουν συνεχώς την εμπειρία του πολίτη μέσα στην πόλη.

Στο πλαίσιο  του συνεδρίου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός ψηφιακής επικοινωνίας παγκοσμίως, η ΔΑΕΜ Α.Ε. πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με ακαδημαϊκούς-ερευνητικούς φορείς και εταιρείες, με επίκεντρο ενδιαφέροντος  συστήματα και εφαρμογές που δύνανται να υλοποιηθούν στο Δήμο της Αθήνας και προσθέτουν αξία στις προσφερόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες και επισκέπτες της πόλης, αλλά και στην εσωτερική λειτουργία του Δήμου.

Συγκεκριμένα η ΔΑΕΜ Α.Ε. πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών όπως οι ANAGOG, AVINOTEC, IDTSYSTEMS, ERICSSON, NOKIA, SAP, ACCENTURE, ZTE, HUAWEI, DARKMATTER, SIRQUL, MEYLAH, κ.α., αλλά και με εθνικές αποστολές όπως με την πόλη της Washington ανταλλάσσοντας απόψεις για τεχνολογίες που αφορούν την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση δικτύων αισθητήρων (sensors/IoT devices) για smart parking,  τη διαχείριση δεδομένων «ευφυών» πόλεων (π.χ. διαχείριση περιβαλλοντικών συνθηκών, κυκλοφοριακής κίνησης, θορύβων κλπ.) με ειδικές πλατφόρμες, τη χρήση ενιαίας πλατφόρμας e-commerce για φιλοξενία όλων των επιχειρήσεων της πόλης, την ασφάλεια δεδομένων, κλπ. Εκτός των παραπάνω πεδίων, η ΔΑΕΜ παρουσίασε επίσης την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει εκ της συμμετοχής της στα ερευνητικά προγράμματα Vision και City4Age της ΕΕ.

Συνομιλίες στο ελληνικό περίπτερο με εκπροσώπους από την Washington

Κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, τη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ A.E.,  κ. Κ. Βέρρας, παρουσίασε το exhibition stand της εταιρείας και συνομίλησε με τους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά και το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσο.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και το Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας στο exhibition stand της εταιρείας