25-10-2016: H ΔΑΕΜ Α.Ε. βραβεύτηκε με Gold award στα βραβεία “Best City Awards 2016”

%ce%b4%ce%b1%ce%b5%ce%bc-ceo-k-verrasΗ ΔΑΕΜ Α.Ε. έλαβε μέρος στα βραβεία “Best City Awards 2016” της Boussias Communications, ένα θεσμό που επιβραβεύει την καινοτομία, τις πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και βραβεύτηκε με το “Gold Award”!
Η εταιρεία ήταν υποψήφια στην ενότητα «Liveable City – Υποδομές», για την υλοποίηση του έργου «Πρότυπη εγκατάσταση ασύρματων αισθητήρων (on street) και ανάπτυξη συστήματος πολυμεσικής πληροφόρησης πολιτών (IoT)».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχούς αναβάθμισης του ισχύοντος συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων, εγκαταστάθηκαν στην Οδό Σκουφά ασύρματοι αισθητήρες ανίχνευσης παρουσίας οχημάτων (άφιξης και αναχώρησης). Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ηλεκτρονικές πινακίδες μέσω των οποίων οι οδηγοί πληροφορούνται σε πραγματικό χρόνο για τις διαθέσιμες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Η ΔΑΕΜ Α.Ε., ως ο ψηφιακός βραχίονας του πρώτου Δήμου της χώρας, του Δήμου Αθηναίων, έχει κομβικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών και επικοινωνιακών υποδομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παρέχει τεχνολογικές λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των ευφυών πόλεων (smart cities).