30-11-2016: Παρουσίαση της εφαρμογής διαχείρισης αθλητικών και πολιτιστικών χώρων “Castor”

Παρουσίαση της νέας εφαρμογής "Castor"Την Τρίτη 29-11-2016 ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. κ.Κωνσταντίνος Βέρρας, παρουσίασε για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό τη νέα εφαρμογή «Castor», στο πλαίσιο συμμετοχής της εταιρείας στο workshop “Technology Helps Society” που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος – ΣΕΚΕΕ.

Η εφαρμογή «Castor», αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο διαχείρισης αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, για τις ανάγκες οργάνωσης και διαχείρισης δημοτικών εγκαταστάσεων. Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί χρησιμοποιώντας σύγχρονες διαδικτυακές τεχνολογίες ηλεκτρονικών υπηρεσιών (Web Services) και έχει αναπτυχθεί σε περιβάλλον νεφοϋπολογιστικής (cloud computing), για λόγους βέλτιστης οργάνωσης και ευέλικτης προσαρμοστικότητας στις ανάγκες κάθε Δήμου/Ενδιαφερομένου. Η μείωση της γραφειοκρατίας, η μέγιστη δυνατή ψηφιοποίηση των διαδικασιών και η διαδραστικότητα των ενεργειών, αποτέλεσαν βασικές παραδοχές κατά την περίοδο ανάπτυξης.

Η εφαρμογή, παρέχει πλήθος σύγχρονων και επεκτάσιμων λειτουργειών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
1.    Ταυτοποίηση και διαχείριση χρηστών με ηλεκτρονικό τρόπο και χρήση Bar Code για κάθε χρήστη / καρτέλα χρήστη. Η είσοδος στο χώρο και ο έλεγχος προσβασιμότητας γίνεται εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας την καρτέλα χρήστη που περιέχει ένα Bar Code.
2.    Ηλεκτρονική αρχειοθέτηση / ψηφιοποίηση εγγράφων απαραίτητων για την οργάνωση των χώρων (πχ βεβαιώσεις πρόσβασης χρηστών).
3.    Ηλεκτρονική έκδοση και αρχειοθέτηση φορολογικών παραστατικών για ηλεκτρονικές πληρωμές.
4.    Πρόβλεψη επεκτασιμότητας για πληρωμή με χρήση συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking και συστήματα ΔΙΑΣ).
5.    Πρόβλεψη επεκτασιμότητας για διασύνδεση με συστήματα POS για άμεση πληρωμή με χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας.
6.    Διαχείριση δικαιωμάτων πρόσβασης και δημιουργίας νεών χρηστών / διαχειριστών και ομάδων χρηστών.
7.    Στατιστικά / Διαχειριστικός πίνακας με εμφάνιση στοιχείων και στατιστικών σε πραγματικό χρόνο.