04-09-2019: Ημερίδα “Ψηφιακή Διακυβέρνηση – Καινοτομική Επιχειρηματικότητα”

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 στο Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, η προγραμματισμένη ημερίδα για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και την Καινοτομική Επιχειρηματικότητα. Η ημερίδα, που εγκαινίασε τη νέα περίοδο εκδηλώσεων στο Σεράφειο, και συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το ΕΜΠ και τη ΔΑΕΜ Α.Ε., απευθυνόταν σε όσους αναζητούν εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα για τη συνέχιση των σπουδών τους, σε εργαζόμενους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πλεονέκτημα στις επαγγελματικές τους προοπτικές αλλά και σε νέους και μελλοντικούς επιχειρηματίες της πληροφορικής.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε με χαιρετισμό και σύντομη παρουσίαση της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Μ. Πολιτοπούλου.

Ακολούθησε παρουσίαση των σύγχρονων τεχνολογικών τάσεων οι οποίες εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν κράτη και επιχειρήσεις στα επόμενα χρόνια, εκπαιδευτικών δυνατοτήτων στα πεδία της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας και του Μνημονίου Συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΑΕΜ Α.Ε. και το Κέντρο Έρευνας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για την πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και την ερευνητική και εκπαιδευτική συνεργασία στο πεδίο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης, από τον Καθηγητή Γ. Χαραλαμπίδη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Στη συνέχεια η Δρ. Ι. Καστέλλη (Μο.Κ.Ε.) και ο Δρ. Β. Σιόκας (ΕΠΙ.νοώ) παρουσίασαν στοιχεία για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο Καθηγητής Δ. Ασκούνης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) παρουσίασε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ιδρύματος στην Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και η Δρ. Αγγελική Ανδρουτσοπούλου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ιδρύματος στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο.

Πριν από την έναρξη και μετά τη λήξη του προγράμματος, έγινε περιήγηση στους παρακείμενους χώρους του Maker Space και ενημέρωση για τις δυνατότητες και τα προγράμματά του, όπως το «Έτσι μαθαίνω καλύτερα», από τον Υπεύθυνο της Δομής, Καθηγητή Κ-Α. Ουγγρίνη της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και επιστημονικούς συνεργάτες του Προγράμματος.

Με το πέρας της εκδήλωσης χορηγήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, από το Κέντρο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών – Ήρων, που είχε την οργάνωση και υποστήριξη της εκδήλωσης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Μάθετε περισσότερα για το μεταπτυχιακό της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης :  http://msc.icsd.aegean.gr/egov/ 
για το μεταπτυχιακό της Ψηφιακής Καινοτομίας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας : http://msc.icsd.aegean.gr/innovation/

Αλλά και από τη σελίδα της εκδήλωσης :
https://www.facebook.com/events/2596705063681116/