20-01-2017: Βράβευση της ΔΑΕΜ Α.Ε. στα “EURO-CHINA Green & Smart City Awards 2016”

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ΔΑΕΜ Α.Ε.  έκπροσωπώντας το Δήμο Αθηναίων βραβεύτηκε για το σύστημα SensorControlled Parking/Shared and Smart Parking που παρέχει στην πόλη της Αθήνας, στο διεθνή διαγωνισμό «EUROCHINA Green & Smart City Awards 2016» στην κατηγορία Innovation. Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 2016, σε ειδική τελετή στην πόλη Shenzhen της Κίνας.

βραβείο

Η  ΔΑΕΜ Α.Ε. έθεσε την υποψηφιότητά της στο διαγωνισμό με πρόταση που αφορά στο έργο που έχει υλοποιήσει στο πλαίσιο υποστήριξης του συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων, με θέμα την «Πρότυπη εγκατάσταση ασύρματων αισθητήρων (on street), ανάπτυξη συστήματος πολυμεσικής πληροφόρησης πολιτών (IoT) και ανάπτυξη mobile application».

Συγκεκριμένα, η ΔΑΕΜ Α.Ε. υλοποίησε την εγκατάσταση 134 ασύρματων αισθητήρων ανίχνευσης παρουσίας οχημάτων (άφιξης και αναχώρησης) στις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, στην Οδό Σκουφά και την τοποθέτηση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για την αναμετάδοση των δεδομένων που συλλέγονται στις ηλεκτρονικές πινακίδες σε πραγματικό χρόνο. Ταυτόχρονα ανέπτυξε την πρωτοποριακή εφαρμογή myCityPassγια κινητές συσκευές, μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν χρόνο ελεγχόμενης στάθμευσης στο Δήμο Αθηναίων.

Η ΔΑΕΜ Α.Ε. ως πρωτοπόρος εταιρεία στην παροχή πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των πόλεων (smart cities), έχει αναπτύξει και υποστηρίζει επιτυχώς το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης οχημάτων στο Δήμο Αθηναίων, το οποίο βασίζεται σε σύγχρονα ηλεκτρονικά και ψηφιακά μέσα και υποδομές.