18-05-2020: Πανελλήνια ανταπόκριση για την νέα ψηφιακή πλατφόρμα του Δ. Αθηναίων

Μεγάλης πανελλήνιας ανταπόκρισης τυγχάνει η πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών eservices, η οποία αναπτύχθηκε και αναβαθμίζεται συνεχώς από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. και λειτουργεί με επιτυχία, εδώ και λίγους μήνες, στον Δήμο Αθηναίων (https://eservices.cityofathens.gr/), έχοντας εξυπηρετήσει πάνω από 12.000 ηλεκτρονικά αιτήματα πολιτών και επαγγελματιών.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 80 Δήμοι της χώρας έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, όπου σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ Α.Ε. προσφέρουν την δυνατότητα αξιοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας , εντελώς δωρεάν για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παρέχουν στους δημότες τους πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων έχουν ήδη θέσει σε λειτουργία οι παρακάτω Δήμοι της χώρας, απλοποιώντας με αυτό το τρόπο τις διαδικασίες και τις συναλλαγές με τις υπηρεσίες τους:

Η πρόσβαση και η ταυτοποίηση για την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών γίνεται μέσω των κωδικών taxisnet του κάθε πολίτη, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές του με τον Δήμο.

Για την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας, κάθε ενδιαφερόμενος Δήμος μπορεί να στείλει στην ΔΑΕΜ Α.Ε αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση daem@daem.gr ή τηλεφωνικά στο 214 40 62 700.