17-05-2024: Σε παραγωγική λειτουργία η νέα πλατφόρμα «Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής ή Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων»

Σε παραγωγική λειτουργία έχει τεθεί η νέα πλατφόρμα «Πληροφοριακό Σύστημα Αδειών Τομής ή Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων».

Η πλατφόρμα, η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση tomes.cityofathens.gr, προσφέρει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο υποβολής αιτήσεων για άδειες τομής ή εκσκαφής, διεκπεραιώνοντας τα αιτήματα των πολιτών και των οργανισμών γρήγορα και αποδοτικά.
Στην πλατφόρμα, οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για:
• Άδεια τομής ή εκσκαφής για την εκτέλεση έργου
• Παράταση ισχύος άδειας τομής ή εκσκαφής
• Επανέκδοση άδειας τομής ή εκσκαφής
• Άδεια τομής ή εκσκαφής για εγκατάσταση οπτικής ίνας
• Άδεια τομής ή εκσκαφής για αποκατάσταση βλάβης
• Επιστροφή Εγγυητικής Επιστολής
Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη για φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και οργανισμούς κοινής ωφέλειας. Οι χρήστες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, επιλέγοντας το σημείο εργασίας σε διαδραστικό χάρτη και να παρακολουθούν την εξέλιξη της αίτησής τους σε πραγματικό χρόνο.

Η παρουσίαση της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΑΕΜ Α.Ε. στο Σεράφειο Συγκρότημα όπου παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Γραμματικογιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε. Λάζαρος Καραούλης και ο Πρόεδρος της ΔΑΕΜ Α.Ε. Βαγγέλης Μαρινάκης.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι δυνατότητες της πλατφόρμας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον τρόπο υποβολής αιτήσεων, την επιλογή και την αποτύπωση των σημείων εργασίας σε χάρτη και την παρακολούθηση της προόδου της αίτησης. Επιπλέον, αναλύθηκαν τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην πλατφόρμα, παρέχοντας στους χρήστες μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης και της προόδου των έργων.
Η υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από τη ΔΑΕΜ Α.Ε. για λογαριασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας ένα σημαντικό εργαλείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και των οργανισμών.

Ο Αντιδήμαρχος Υποδομών δήλωσε:
«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Τομής ή Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την ΔΑΕΜ Α.Ε. Αυτή η εφαρμογή αποτελεί σημαντικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλης μας, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια. Η συνεργασία μας διασφαλίζει την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των διαδικασιών, βελτιώνοντας την καθημερινότητά μας και συμβάλλοντας στην οργάνωση και αναβάθμιση της Αθήνας.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε την επιτυχή υλοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος Αδειών Τομής ή Εκσκαφής Κοινόχρηστων Χώρων σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Αυτή η πλατφόρμα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημοσίων υπηρεσιών της πόλης μας. Η ΔΑΕΜ Α.Ε. έχει κάνει σημαντικά βήματα στην ενίσχυση της ψηφιακής επικοινωνίας των πολιτών με τις δημοτικές υπηρεσίες, και με τη νέα αυτή πλατφόρμα, ανοίγουμε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της ψηφιακής επικοινωνίας όχι μόνο με τους πολίτες αλλά και με δημόσιους φορείς και μεγάλες επιχειρήσεις. Η νέα αυτή εφαρμογή προωθεί την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια, προσφέροντας γρήγορη και σωστή εξυπηρέτηση στις διαδικασίες που αφορούν τους κοινόχρηστους χώρους. Συμβάλλουμε έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα, και ενδυναμώνουμε την οργάνωση της πόλης μας για ένα πιο ευέλικτο και σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Είμαστε υπερήφανοι για αυτή τη συνεργασία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών.»