22-05-2024: Το Apps4Athens Innovation Lab ξεκίνησε!

Το Apps4Athens Innovation Lab ξεκίνησε! 6 μήνες γεμάτοι ψηφιακές λύσεις και επιχειρηματικότητα!

Μετά από ένα δυνατό και επιτυχημένο διήμερο μαραθώνιο καινοτομίας, συνεχίζουμε δυναμικά στο 6μηνο κύκλο επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Μετά την ολοκλήρωση του Apps4Athens Hackathon, το οποίο πραγματοποιήθηκε 30-31 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, και την διάκριση των καλύτερων ομάδων και ιδεών, το Apps4Athens Innovation Lab ξεκίνησε με το Kick Off Meeting στις 14 Μαΐου 2024.

Tο Kick Off Meeting, ξεκίνησε με τον σύντομο χαιρετισμό του κ. Ελισσαίου Σαρμά, Διευθυντή Καινοτομίας της ΔΑΕΜ, ο οποίος χαιρέτησε τις ομάδες και επισήμανε ότι οι νέες ιδέες και η ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι το κλειδί για την ανάπτυξη, αλλά και επισήμανε ότι η ΔΑΕΜ θα βρίσκεται δίπλα σε όλες τις ομάδες.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση του προγράμματος, της διαδικασίας αλλά και των άμεσων και έμμεσων στόχων του Apps4Athens Innovation Lab. Όλες οι ομάδες θα υποστηριχθούν συγκεκριμένα στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της ιδέας τους.

Μέσα από τον Apps4Athens Innovation Lab, οι διακριθείσες ιδέες, σε συνεργασία με σημαντικούς experts της αγοράς, θα προχωρήσουν στην επιχειρηματική επιτάχυνση της ιδέας τους με την χρήση Lean & Agile τεχνικών.

Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου καινοτομίας, οι ομάδες — εταιρείες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικά Workshops, σε ποικίλους θεματικούς τομείς γύρω από τον ψηφιακό μετασχηματισμο στον τομέα του govtech και την επιχειρηματικότητα, αλλά και θα συνεργαστούν με στελέχη του οικοσυστήματος καινοτομίας, για να επιταχύνουν, εξελίξουν και προάγουν την ιδέα τους στο επόμενο επίπεδο.

Τελικός στόχος όλων των ομάδων είναι η γραμμή τερματισμού. Οι ομάδες θα δουλέψουν συστηματικά και σκληρά για να φτάσουν στον μεγάλο τελικό του Apps4Athens Innovation Lab, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2024.

Δείτε εδώ τι έγινε στο Apps4Athens Hackathon: https://bit.ly/3vqRFOR

Οι Ομάδες Apps4Athens Innovation Lab

H Ομάδα Solar Code, δημιούργησε μέσα στο διήμερο του διαγωνισμού καινοτομίας μία υπηρεσία για την αξιοποίηση κεφαλαίων και διαθέσιμων χώρων με σκοπό τη βέλτιστη τοποθέτηση ηλιακών πάνελ στην πόλη.

Η Ομάδα GeoSquad, δημιούργησε εφαρμογή κινητού που λειτουργεί ως ψηφιακός οδηγός με την χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και φωνητική λειτουργία, η οποία δίνει απαντήσεις σχετικά με την αρχαία ιστορία της Αθήνας.

Η Ομάδα GreenBlock, παρουσίασε ένα σύστημα πλοήγησης που προτείνει εναλλακτικές διαδρομές και σημεία με εύκολη πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η Ομάδα GAIA, υλοποίησε σύστημα όπου με την χρήση κάμερας εγκατεστημένη στα απορριμματοφόρα του Δήμου, μπορεί να εντοπίζει τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους του Δήμου και να ενημερώνει την Δημοτική Αρχή για την περισυλλογή τους.

Η Ομάδα cAlt, δημιούργησε μία εφαρμογή διαχείρισης και προβολής εκδηλώσεων και δρώμενων του Δήμου Αθηναίων, στα οποία ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται αλλά και να επιλεγεί αν θέλει να συμμετέχει.

Η Ομάδα Crosswalk IQ, πρότεινε σύστημα IοT για έξυπνες διαβάσεις πεζών οι οποίες μεγεθύνονται όταν θέλει να περάσει ένας πεζός ή κάποιος με κινητικά προβλήματα (Α.Μ.Ε.Α.).

H Ομάδα Cogny, παρουσίασε έναν αυτοματοποιημένο εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πολιτών με τεχνολογίες NLP & LLM.

Apps4Athens Hackathon | 30-31 Μαρτίου 2024
https://youtu.be/NUzPUpZiwVk

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το διήμερο 30–31 Μαρτίου 2024 ο μαραθώνιος καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή των πολιτών, Apps4Athens Hackathon, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

To Apps4Athens Hackathon συγκέντρωσε το ενδιαφέρον ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχαν startup εταιρείες, προγραμματιστές, ερευνητές, ομάδες φοιτητών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, επαγγελματίες, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Περισσότερα: https://bit.ly/3vqRFOR

Το Apps4Athens Hackathon, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και την ΔΑΕΜ Α.Ε., με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

Δείτε περισσότερα για το Apps4Athens Innovation Lab:
https://accelerator.apps4athens.gr/